Als je op vakantie gaat zowel in binnenland als in het buitenland is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.

Een aanzienlijk deel van de dekkingen zijn al verzekerd door een andere verzekering als je in Nederland blijft. Zo worden je medische kosten gedekt door je zorgverzekering. Het is dus zo dat je in sommige gevallen geen reisverzekering nodig hebt. Maar dit betekend niet dat het nuttig is om een reisverzekering te hebben. Een reisverzekering voor Nederland geldt niet voor een dagje weg in eigen land. Je moet wel minstens één overnachting binnen Nederland hebben geboekt wilt je verzekerd zijn.

Wat ook een nuttige verzerking is om te hebben is een annuleringsverzekering. Deze zorgt ervoor dar je geheel of gedeeltelijk schadeloos gesteld wordt als je onverwacht niet op reis kan door bijzondere omstandigheden. Je bent dan je geld voor een geboekte vakantie niet kwijt. Dit is erg handig om te hebben

Zowel bij de reis als de annuleringsverzekering heb je mogelijkheid om een eenmalige of doorlopende verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat.

Een andere handige verzekering is een autoverzekering, als je met de auto op vakantie gaat is het verstandig om je auto te verzekeren. Je wil niet voor onverwachte kosten komen te staan als je pech krijgt en je niet verder kan rijden. De prijzen kunnen dan aardig oplopen als je geen autoverzekering hebt.

Als je op vakantie gaat is het dus erg verstandig om de bovenstaande verzekeringen af te sluiten, zodat je zeker weet dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan.