De zomervakantie komt er aan en dat betekent: op naar een warm vakantieland! Een van de populairste vakantiebestemmingen is het prachtige Italia en ook Zwitserland staat hoog op het verlanglijstje van veel vakantiegangers. Een perfecte combinatie van deze twee landen is een vakantie aan het meer van Lugano. Kom tot rust in de mooie Zwitserse natuur en maak uitstapjes naar Italiaanse steden in de buurt. Welke bezienswaardigheden zijn een must see tijdens je vakantie aan het meer van Lugano?

Watersporten aan het meer
Het meer van Lugano leent zich perfect voor het uitoefenen van avontuurlijke watersporten als zeilen en windsurfen. Na een intensief dagje watersporten kun je heerlijk bijkomen op de camping aan het meer. Het kan in het hoogseizoen geen kwaad om de camping aan het meer van te voren vast te leggen. In de zomer staat het er namelijk snel vol met vouwwagens, caravans en tentjes. Het zou jammer zijn als er voor jouw vouwwagen geen plek meer is op één van de mooiste campings.

Winkelen in Milano
Shop until you drop! In Milaan zit je helemaal op je plek wat betreft designer kleding en de nieuwste mode. Milaan is al in 1,5 uur te bereiken met de auto vanuit Lugano en is zeker een bezoekje waard! Naast het shoppen van een nieuwe garderobe, heeft de stad talloze, mooie bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de kathedraal van Milaan, Castelo Sforzesco, Teatro alla Scala en het kunstmuseum Pinacoteca di Brera. Bevalt deze stad goed? Misschien is rondreizen Italië iets om volgend jaar te doen tijdens de zomermaanden!

Kastelen van Bellinzona
Wil je liever wat dichter bij ‘huis’ blijven? Bezoek dan de kastelen van Bellinzona. Dit kleine stadje ligt slechts 30 km van Lugano vandaan. Hiermee is Bellinzona de ideale uitvalsbasis voor een historisch en sprookjesachtig vakantiedagje. De drie kastelen in Bellinzona vormen samen met de stadsmuur en de binnenstad een prachtig tafereel. De kastelen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn gebouwd het Castelgrande, de grootste van de drie kastelen, is gebouwd in de 10e eeuw. Vanuit dit kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad.